Home  /   Varför cykel?

Varför cykel?

Cykling för mig är utan tvekan världens bästa sport. Den har allt, från spänning och adrenalinkickar till hederlig konditions- och styrketräning. Det är en sport som passar många och det är bara att sätta sig på en cykel och trampa för att komma igång. Det jag gillar mest med sporten är att man förflyttar sig konstant. Man upptäcker alltid något nytt vilket gör att sporten aldrig blir långtråkig eller fylld av repetitioner.

Mina favoritplatser att cykla i är Norge och Italien. Vackra landskap kantas av omväxlande platser. Tillsammans med min go-pro kan vem som helst följa med mig på mina cykelturer. Om man som besökare vill följa med på en cykeltur utan att lämna hemmet är det bara att följa mig på twitter och på min youtubekanal. Där kan man också se när jag intervjuar professionella cyklare i samband med tävlingar.

Haal webbyrå erbjuder dig som kund en fullständig lösning vare sig du har en hemsida eller en blogg. Om du väljer att bli kund hos Haal har du gjort ett bra val som kommer fungera långsiktigt. Jag finns här för att supporta och hjälpa er om det skulle komma upp något problem.

Ni är välkomna att läsa vidare på min sida och om ni har några funderingar är det bara att höra av er. Ni kan även titta på mina tidigare projekt för inspiration och här nedan följer fyra stycken av dem:

1. ExtremGuidarna
Den här hemsidan gjorde jag till ett par äventyrslystna ungdomar som reser runt om i Sverige för att hitta nya ställen inom extremsport och de skriver mest om cykling. Till designen av sidan valde jag att använda mycket av deras egna fotografier. Då får besökarna känna på hur det är att vara på plats och se allt från guidarnas perspektiv. Det handlar om cykling, mountainbike, klättring, flygning med wingsuit, vindsurfning och skidåkning med flera. Det är viktigt att sidan ger en känsla av adrenalin som får besökarna att vilja veta mer om just extremsporter och vilka ställen man ska besöka. Sidan fungerar även som en blogg där läsarna får följa med guidarna på deras äventyr. Webbyrån Haal fick välja namn till sidan och det valda domännamnet ger en bred och enkel förklaring av vad det handlar om.

cykel4

2. Cykelbloggen
Precis som namnet säger är det en blogg som handlar om cykling. Bloggen skrivs av en cykelintresserad svensk kille som ger läsarna chans till att följa med på hans träningar och tävlingar. Cykelbloggen tar med läsarna på många olika resor i Europa och främst i de norska bergen. Han skriver också om tips och om rätt utrustning och om vad man ska tänka på om man vill börja med cykling. Haal valde att göra en snygg och enkel layout för sidan och bloggen, där texten och bilderna talar för sig själva. Tanken var att startsidan visar upp ett bildgalleri där man även kan se videor från åkarens go-pro, vilket får besökare att vilja se mer på sidan.

3. Giro d’Europa
Det är en webbsida som fokuserar på cykelsport och pratar om olika tävlingar runt om i Europa. Med det nischade namnet förs tankarna till det klassiska italienska cykelloppet, Giro d’ Italia. Det är några journalister som står bakom sidan och de reser mycket och är på plats där det händer. Sidan känns fräsch och sportig med en enkel design som förenklar besöket. Jag har många tidigare erfarenheter inom samma område och jag kunde inspireras av mina andra projekt. Vi ville att domännamnet skulle ge en snabb förklaring och att man kan förstå vad den handlar om genom att endast höra namnet.

4. Cykel Magasinet
Det är ett online webzine som handlar om allt det som kan intressera en cykelutövare. Tidningen skriver om mycket och det blandas mellan information om rätt utrustning, tips om träning, näringsfysiologi, intervjuer och tävlingar. Sidan är utformad som en traditionell tidning och man kan välja att vända blad med hjälp av pilar och för den som ser på sin surfplatta eller mobil kan man använda touch för att vända blad och zooma. Jag valde att utforma sidan som så eftersom det är en design man annars inte möter ofta och det ger en spännande finish. Det ger en känsla av att ha en riktig tidning framför sig. Kunden blev väldigt nöjd med projektet och de har sett en ökning av läsare.